Guar Gum
21 Ekim 2020
Gliserin
21 Ekim 2020

Karragenan

Tatlılar, soslar, dondurulmuş ürünler, içecekler – Viskoziteyi arttırmak amacıyla kullanılır. Süt Ürünleri: Dünyada karagenanın en çok kullanıldığı alan süt ürünleridir. Karagenan, süt proteinleri ile etkileşime girer ve kıvamı arttırır. Çikolatalı sütte, kakao parçacıklarının çökmesini engeller. Krem peyniri, krem şanti, krema, pudingler, yoğurt, milk shake ve ayran gibi ürünlerde viskoziteyi arttırmak için kullanılır.
Bira: Bulanıklık yaratan proteinleri durultmak amacıyla kullanılır. Pudingler: Sütlü pudinglerde jelleştirici ajan olarak kullanılır ve pıhtılaşmayı da öner. Diğer gamlar, nişastalar ve fosfat tuzları ile kullanılabilir. % 0.1 – 0.2 arasında kullanılır.
İşlenmiş Et Ürünleri: Yağ yerine ikame edici olarak kullanılırak, bitmiş ürünün su tutma kapasitesi ve hacmi arttırılır. Salam benzeri işlenmiş et ürünlerinin yumuşak olmasını ve daha iyi dilimlenmesini sağlar.
Reçeller ve marmelatlar: % 1 oranında kullanılır. Dondurma: Donmamış bölümün viskozitesini arttırır, kristal boyutunu sınırlı tutar, kristalizasyonu önler ve rengin kalıcılığını sağlar. % 0.1 ile 0.3 arasında kullanılır.
Jöleler: Şeffaf ve esnek yapıda su bazlı jöleler oluşturmak için kullanılır. Jelatin yerine tercih edilebilir. Keçiboynuzu gamı ile karışım yapılarak, kullanılabilir.